Başkanımızın 1. Olağan Seçimli Genel Kurul Mesajı

Erzincan… Biz Erzincanlıların bu topraklar sevdasıdır. Ortası bağlık, etrafı dağlık Can Erzincan.

Erzincan vefanın şehri, Erzincan cefanın depremlerin şehri, Erzincan hasretin gurbetin şehri….

Cimin üzümüne, ketesine, tulum peynirine doyulmayan Can Erzincan.

Türkiye’nin birçok farklı şehirlerinden ilimize gelerek 1. Olağan Seçimli Genel Kurulumuzu adeta bölgeler arası toplantı havasında geçirmemizi sağlayan değerli bölge oda başkanlarıma öncelikle teşekkür etmek istiyorum.

Biz Erzincan’da faaliyet gösteren eczacılar geçtiğimiz yıl 50. Yılını kutlayan ve bizlere 50 yıl boyunca ev sahipliği yapan 13. Bölge Eczacı Odası bünyesinde mesleki oda faaliyetlerimizi yerine getirmeye çalıştık.

180 km uzaklıkta olan komşu şehrimiz Erzurum’u çok severiz ama 180 km’nin yazı var kışı var! Meslek için, meslektaş için yaz demedik kış demedik mesleki oda faaliyetlerinden geride durmadık ama çok yorulduk.

10 belki de 20 yıldır Keşke bizim de Erzincan adı altında bir odamız olsun istedik. İlimizde odalara kayıtlı eczacı sayımız 150 ye ulaşana kadar hep bu hayalle yaşadık, dahili olduğumuz 13 bölge Eczacı Odasında da hep Erzincanlı meslektaşların görev almasına sebep olduk, destek verdik, emek verdik. Bir çoğumuz da 13. Bölge Eczacı Odasında görev aldık. Hem bölgemize hem de ilimize değer kattık.

Son dönem ilimiz sınırları içinde faaliyet gösteren serbest, kamu, akademisyen, yardımcı ve emekli eczacılarımızı sayalım dedik. Bir baktık ki 150’nin üzerinde bir rakama ulaşmışız. Ama bir problemimiz vardı. Hatırı sayıda kamu ve akademisyen meslektaşımız herhangi bir odaya üye değiller, mecbur da değiller hani.

BAŞARACAĞIZ! Dedik sahaya çıktık. Elimizden geldiğince tüm meslektaşlarımızı tek tek ziyaret ettik. Üyemiz olanlara oda olursak “Bir miyiz Beraber miyiz Başaracak mıyız?” dedik. Üye olmayanlara evet mecbur değilsiniz ama ilimiz mesleğimiz adına gelin bir olalım beraber olalım Erzincan’ımıza bu odayı kazandıralım, “Yürek yüreğe verirsek dağlar düz olur” dedik.

Ağustos ayı çok yoğun geçti. Yeni Üye kayıtları, üye ziyaretleri derken Türk Eczacıları Birliği başkanımız sayın Ecz. Arman ÜNEY bizzat Erzincan’a bizleri ziyarete gelmek ve bizlerin onlara aktardığı coşkuyu yerinde görüp, bizim tatlı heyecanımıza ortak olmak istediler. Onlarında şahitliğinde ve ilerleyen günlerdeki kararlarıyla 24 Ağustos 2023tarihinde 56. Bölge Erzincan Eczacı Odamızın kuruluşu gerçekleşti.

Hayalimizi ilk paylaştığımız andan gerçekleşene kadar desteklerini hiç esirgemeyen hatta odamız kuruluş aşamasında maddi ve manevi çatı örgütümüzün büyüklüğünü bizlere hissettiren Türk Eczacıları Birliği başkanımız sayın Ecz. Arman ÜNEY ve merkez heyetine çok teşekkür ediyorum.

5 eczacıdan oluşan Türk Eczacıları Birliği merkez heyeti kararıyla atanan kurucu yönetim kurulumuzla çok hızlı bir şekilde etkin çalışmalar yaptık. Yarın seçim sırasında göreceğiniz eski temsilcilik, yeni Erzincan Eczacı Odası çalışma ofisimizin Erzincan’a yakışır şekilde yenilemesini ve dekorasyonunu Türk Eczacıları Birliğimizin destekleriyle yaptık.

İlk kararlarımızı kurucu yönetim kurulu olarak aldık. Odamızı en hızlı şekilde kongre yapılabilmesi için akşam 10 lara kadar emek çaba sarf ettik ve hazırladık. Bu süreçte ellerinden gelenden fazlasıyla emek veren koşturan kurucu yönetim kurulu üyelerime yol arkadaşlarıma, Ecz. Mustafa EDİS abime, Ecz. Üsame AKTEPE kardeşime, Ecz. Kübra Gizem YILDIZTEKİN dostuma ve Ecz. Rıza Can ÖZKİL abime de çok teşekkür ediyorum.

13 Bölge Eczacı Odası Yönetim Kurulunda beraber çalışmaktan, mücadele etmekten gurur ve mutluluk duyduğum oda başkanı Ecz. Abdullah Caner Güven ve yönetim kurulu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

Bundan 2 ay önce rahmetli Ecz. Mustafa Aydın gün hatıra ormanını şehrimize kazandırdık ve akşamında çok yoğun bir katılım ve birliktelikle toplantı yaptık. Orada sizlere

“Sizler destek verirseniz Eylül ayında Erzurum’da değil de Erzincan’da kongremizi yapalım.” demiştim ya, gerçekleştirdiğimiz 1. Olağan Seçimli Genel Kurulumuz hepimizin hayaliydi… Ve sonunda gerçekleşti

Bu mutluluk ve gurur hepimizin değerli meslektaşlarım!

Bunu Hep beraber biz başardık! Erzincan Başardı!

Tüm tebrikler sizlere!

Bu süreçteki desteklerinizden dolayı sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

56. bölge Erzincan eczacı odası kurucu başkanı ve 1. Dönem Yönetim Kurulu Başkanınız olarak artık meslek örgütümüzle aramızdaki bağı yakınlaştırmak ki 180 km daha yakına aldık, daha da güçlendirmek için görevimdeyim.

Haklı mesleki hak elde ediş mücadelemiz, mesleğe can olmalarımız, meslektaşlarımızı heyecanlandırmamız her zaman Eczacı Odamızın değerli üyelerinin gücüyle çatı örgütümüz altında ERZİNCAN ECZACI ODASI adıyla olacaktır.

Meslek örgütümüzün çatısı altında söz sahibi, emek sahibi, geleceğimizin ve itibarımızın koruyucusu bir oda hüviyeti kazanacağız ve bunu da hep beraber başaracağız.

Mesleğe can, meslektaşa heyecan Erzincan Eczacı Odası camiamıza ve şehrimize hayırlı olsun.

10 Ekim 2023 - Okunma Sayısı : 1303